dolar bits numeros rojos portada 0100101
Flickr / Famzoo
0,9344€
  • 0,0024€
  • 0,26%

El dòlar nord-americà tanca la primera setmana de desembre amb tan mal peu com va acabar novembre i s'enfonsa més en el sentiment baixista que pesa sobre la moneda i que serà la tònica de cara a 2021. Després de caure un 2,4% al mes passat, l'índex que mesura l'acompliment contra una cistella de sis divises rivals ja ha perdut un altre 1,3% del seu valor des de dilluns, ja que "la debilitat s'ha accelerat després de trencar nivells de suport claus", subratllen els experts de MUFG.

El comportament tècnic de la divisa nord-americana, sobretot contra l'euro, davant del qual ha cedit l'important nivell d'1,20 dòlars i va de camí a tocar el canvi dels 1,22 dòlars, "animarà els especuladors a reconstruir posicions curtes en dòlars nord-americans que havien estat reduïdes durant els últims mesos". Però no només enfront de la moneda europea, el dòlar ha perdut també el nivell dels 1,30 dòlars enfront del dòlar canadenc i els experts de 'banc nipó asseguren que el franc suís també és una altra de les divises que "apunta a un moviment alcista" contra el seu rival dels EUA, després d'haver disparat a màxims des de 2015.

Els patrons estacionals també són desfavorables per al 'bitllet verd' de camí a cap d'any. Desembre tendeix a ser un dels pitjors mesos de l'any per al rendiment del dòlar nord-americà històricament juntament amb l'abril. La moneda "ha disminuït de mitjana un 0,9% el desembre durant els últims 20 anys", assenyalen des de MUFG.

Això, sumat a l'increment del risc de majors contratemps en la recuperació econòmica de la pandèmia de la COVID-19 al país, alimenta les vendes de dòlars.

Noticias relacionadas

contador