• El ien es debilita i el dòlar es canvia prop dels 101 iens
  • El peso mexicà es recupera un 1,7% després de la victòria de Clinton en el cara a cara amb Trump
dolar1

Els operadors del mercat de les divises esperaven un senyal, un catalitzador que servís perquè l'encreuament rei pogués definir un moviment clar que els oferís pistes de cap a on es dirigirà l'euro en el seu encreuament contra el dòlar en el curt termini. Moltes veus ja havia advertit que el primer debat entre els candidats a la presidència dels EUA, Hillary Clinton i Donald Trump, podia ser el motor d'un renovat gana pel risc. Ara, els mercats digereixen la victòria de la candidata demòcrata davant el seu rival republicà en aquest cara a cara i l'euro/dòlar pausa la seva ratxa guanyadora de quatre dies.

L'euro s'endinsa en el vermell contra el bitllet verd, fins a trobar suport en la zona dels 1,1240/20 dòlars, després de fregar gairebé l'àrea dels 1,1300 $ en un ral·li alcista que va arrencar la setmana passada i s'ha mantingut en l'inici de l'última setmana de setembre, sostingut per les dades macroeconòmiques. Segons Boris Schlossberg, analista de BK Asset Management, l'euro es va enfortir després de la sorpresa deixada per l'informe de la confiança del sector empresarial alemany -l'IFO-, que va pujar tres punts, el seu increment més alt en tres anys.

Tècnicament, el panorama no ha canviat per l'euro / dòlar. L'analista tècnic de Bolsamanía, José María Rodríguez, indica que "es pot veure com l'euro/dòlar es troba construint màxims decreixents des de mitjans d'agost mentre que per baix, per la banda dels suports, presenta un suport horitzontal en els 1, 11200".


Gràfic de l'euro/dòlar

EUR/USD

Així, l'expert assenyala que "en aquest moment hem coquetejant amb la zona de resistència que presenta a la recta resistència que uneix els màxims decreixents des de mitjans d'agost i que passa en aquest moment pels 1,1250. Si bé és cert que la zona de resistència més immediata la trobem en els 1,12840 i per sobre dels 1,13280".

Segons Rodríguez, perquè puguem parlar de la confirmació d'una petita figura de canvi de tendència necessitem que "l'encreuament salti i confirmi per sobre dels màxims de setembre en els 1,13280". "Només així apostarem per un fort moviment a l'alça en la "moneda única" amb objectiu en els màxims de la sessió prèvia al Brexit, en els 1,14280", conclou l'expert de Bolsamanía.

EFECTE CLINTON

La reacció més pronunciada al resultat del debat s'ha vist en el peso mexicà, que s'ha enfortit un 1,7%

No obstant això, la moneda única ha retrocedit les últimes hores contra el seu rival dels EUA i tot i que el dòlar es manté en alts nivells d'oferta contra tots els seus parells, deixa altres guanys destacables. De fet, l'encreuament que presentava majors oportunitats d'operativa durant el debat, el dòlar/ien, es tenyeix de verd, recuperant un 0,7% i encaminant-se de nou cap dels màxims de la sessió en els 100,900 iens, després de deixar un mínim molt proper als 100 iens per dòlar. No obstant això, des de BK Asset Management alerten que tècnicament el dòlar/ien presenta possibilitats d'un moviment per sota del nivell dels 100 iens, després que tanqués la setmana passada per sota del nivell dels 101,250 iens.

D'altra banda, tal com indiquen els experts de Danke Bank, la reacció més pronunciada al resultat del debat s'ha vist en el peso mexicà, que s'ha enfortit un 1,7%. "El pronunciat declivi de la divisa de Mèxic en les setmanes recents havia anat correlacionada amb la por d'una victòria de Donald Trump, fet que indica que el peso es troba ara entre les monedes més infravalorades entre les divises emergents", asseguren des de l'entitat danesa. Aquest factor, "al costat del gran nombre de posicions curtes que presenta el mercat podrien resultar en un enfortiment significatiu si Clinton troba un impuls renovat a les enquestes després de la seva victòria en el debat", conclouen des de Danke Bank.

contador