inflation zone euro

El dòlar torna a la càrrega aquest dijous, després de diverses sessions baixistes per al 'bitllet verd'. Els experts apunten que les caigudes dels últims dies han estat una sana correcció després del 'ral·li' del setembre i l'índex que mesura l'acompliment de la moneda contra una cistella de divises ha rebotat després de posar a prova el suport de 110,00 per segon dia. Euro i lliura tornen a perdre terreny mentre el ien es manté més o menys estable a la zona de 144,500 per dòlar.

  • 1,0694$
  • -

Els rendiments nord-americans també repunten, "ja que l'impacte positiu de la intervenció del Banc d'Anglaterra (BoE) als mercats sobirans britànics s'està esvaint", comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Com a resultat, l'avenç de l'euro/dòlar es va mantenir limitat per sota de la paritat –de fet, deixa caigudes cap als 0,99 dòlars– i de la crítica mitjana mòbil de 50 dies. Els inversors estaran molt pendents de les actes de la reunió de política monetària del Banc Central Europeu (BCE), i el cable (lliura/dòlar) ha tornat als 1,1350 dòlars després d'haver provat la resistència de 1,15 dòlars aquesta setmana.

Al front polític, Liz Truss va dir que el seu govern segueix "en curs" per a l'enorme despesa que estan a punt de llançar, i és molt poc probable que la concessió de 2.000 milions de lliures a les retallades d'impostos a les rendes altes faci una mica per millorar l'estat d'ànim dels inversors.

"Però la bona notícia és que, sens dubte, abandonarà la idea d'anar després del BoE ara per ara, ja que va entendre bé que enderrocar el BoE li costaria molt", diu Ozkardeskaya. "Si el BoE no hagués estat allà per salvar el dia la setmana passada, avui tindria un problema més gran". "Així doncs, Liz Truss donarà suport a l'autoritat del BoE per fixar els tipus d'interès de forma independent, i és poc probable que el BoE dubti a pujar els tipus més del que li agradaria. Això hauria d'ajudar a mantenir la lliura esterlina a flotació, ara per ara", afegeix l'expert.

Noticias relacionadas

contador