la-chine-assure-avoir-les-moyens-de-gerer-les-variations-du-yuan

El mercat de les divises no és aliè aquest dijous a l'increment de l'apetit pel risc que recorre els mercats després de l'anunci del Ministeri de Comerç de la Xina que Pequín i Washington han arribat a un acord per retirar els aranzels addicionals mutus de la guerra comercial. El dòlar puja enfront del ien un 0,1%, mentre el iuan és la moneda més beneficiada i renova els seus màxims de tres mesos.

El bitllet verd es dispara també enfront de la lliura fins a màxims d'una setmana, però no corre la mateixa sort amb l'euro. El dòlar cau un 0,12% davant la divisa europea. No obstant això, la notícia la dona el iuan, que amplia la seva fita de tres mesos, fins als 6,9680 iuans per dòlar. En aquest sentit, el parell dòlar/iuan, que es movia aquesta matinada als 7,20 iuans per dòlar per les notícies de l'ajornament de la signatura de l'acord comercial de ‘fase u’, mentre el iuan offshore més utilitzat pels inversors internacionals, ha mostrat una evolució molt similar i negocia ara entorn dels 6,9818 iuans per bitllet verd, a nivells que no visitava des del passat 5 d'agost.

Si es rescindeixen les dues últimes alces aranzelàries en virtut d'un acord de "fase u", el iuan podria recuperar-se fins als 6,9 per dòlar, assegura Stephen Innes, analista d'AxiTrader, qui assenyala que aquests moviments aranzelaris l'han portat, durant els últims mesos, de comprar un dòlar per 6,9 iuans fins a 7,1 iuans, màxims d'11 anys.

"Encara hi ha molta incertesa”, reconeix l'analista segons el qual és més probable ara que durant els últims 60 dies que la moneda posi a prova el nivell crític dels 7,00 iuans”.

Els Estats Units i la Xina han imposat aranzels mutus de milers de milions de dòlars des del començament de 2018, cosa que va afectar els mercats financers i va llastrar el sentiment dels negocis i els consumidors.

Noticias relacionadas

contador