dolar divisa eeuu portada

El dòlar nord-americà s'ha deixat bressolar per la volatilitat aquesta matinada, a mesura que es complien les expectatives dels analistes i politòlegs sobre les 'midterms' als EUA. Els republicans no només han mantingut la seva majoria al Senat, sinó que l'han ampliat, mentre que els demòcrates han vençut a la Cambra de Representants, cosa que dona com a resultat un Congrés dividit.

Aquest nou escenari limitarà el ral·li de la divisa, però només temporalment, segons els economistes. Amb tot, el triomf dels demòcrates en una cambra on els conservadors havien mantingut el seu domini durant els últims vuit anys es prendrà pels mercats com una amenaça per a les polítiques del president dels EUA, Donald Trump, que han impulsat el creixement empresarial i econòmic del país durant els dos anys del seu mandat.

La divisió al Congrés, obre "la perspectiva d'un estancament legislatiu que dificultarà l'aprovació de polítiques com la reducció d'impostos de classe mitjana de Trump, cosa que és negatiu per al dòlar nord-americà", adverteix Kathy Lien, directora de BK Asset Management . Amb tot, els analistes de Danske Bank avisen que el resultat era "àmpliament esperat" i, mentre s'observa debilitat de curt termini en la moneda, especialment contra el ien i l'euro, és poc probable que la victòria demòcrata "canviï les regles del joc al mercat de les divises".

L'euro ha aprofitat l'ocasió per ampliar l'avanç d'aquesta setmana i encadena tres sessions en el verd, amb màxims no vistos des del 24 d'octubre als 1,1470 dòlars. La lliura ha mantingut l'impuls alcista de què gaudeix gràcies a l'optimisme que es tanqui un acord sobre el Brexit aquest mes de novembre i s'ha enfilat a màxims de tres setmanes fins als 1,3150 dòlars.

No obstant això, on més ha calat la volatilitat ha estat en el dòlar/ien. El 'bitllet verd' s'ha disparat a un màxim de gairebé un mes contra la moneda nipona inicialment, al voltant dels 114,00 iens, per després retrocedir fins als 113,00 iens.

Noticias relacionadas

contador