trump-dit-qu-il-pourrait-faire-beaucoup-plus-contre-la-chine

Els demòcrates s'han fet amb el control de la Cambra de Representants als Estats Units i els republicans mantenen el del Senat. Es compleixen així les previsions de totes les enquestes i el primer efecte que això ha tingut al mercat és la caiguda del dòlar.

"L'èxit dels demòcrates (a la Cambra de Representants) farà la vida més difícil a Trump i suggereix que els votants no estan massa contents amb la seva administració. El dòlar ha caigut durant la nit ja que sembla menys probable que es produeixin retallades addicionals d’impostos ara que els demòcrates estan disposats a prendre el control de la cambra baixa", assenyala David Madden, analista de CMC Markets a Londres.

"El resultat de les eleccions de meitat de mandat, que ha lliurat el control de la cambra baixa als demòcrates és probable que desencadeni un repunt als mercats financers dels Estats Units i del món", assenyala Nigel Green, fundador i director executiu de DeVere Group. En la seva opinió, aquest resultat redueix el marge de Donald Trump per lliurar guerres, que ara es veurà limitat per un Congrés dividit. No obstant això, davant d'això, aquest analista considera que el resultat generarà un estancament a Washington que paralitzarà l'intent de la Casa Blanca de desregular la banca i la indústria, cosa que limitarà aquest ral·li.

"Es pot suposar raonablement que aquest ral·li serà relativament efímer, ja que podria ser compensat per l'estancament legislatiu a Washington. Això aturarà la legislació de desregulació, cosa que, al seu torn, perjudicarà sectors com la banca, l'energia, la indústria i les empreses més petites, que eren les que més es beneficiarien de controls menys estrictes. Els productes farmacèutics poden patir a mesura que els demòcrates tracten de reduir els preus dels medicaments", explica Green. En la seva opinió, l'estancament també significa que la política fiscal es mantindrà en gran mesura tal com està, sense canvis significatius en la despesa ni en els impostos.

"La diversificació de la cartera és la millor manera perquè els inversors mitiguin els riscos i aprofitin les oportunitats que es presenten", afegeix Nigel Green.

Per la seva banda, els experts de Danske Bank també veuen un impacte limitat al mercat del resultat electoral als Estats Units. "Creiem que el resultat només tindrà implicacions limitades per a l'economia i els mercats", assenyalen. "Amb un Congrés dividit, no hem d'esperar canvis en la política econòmica i, per tant, mantenim la nostra opinió que l'impacte per a l'economia i els mercats serà limitada. L'expansió als EUA continuarà", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador