eurodolar265

El dòlar ha perdut impuls durant les últimes hores contra la lliura i el ien, després de les noves crítiques del president dels EUA, Donald Trump, a la velocitat de les pujades de tipus de la Reserva Federal dels EUA (Fed). L’euro, per la seva banda, remunta marginalment des dels recents mínims d'un mes i mig de dimarts.

La caiguda moderada del 'bitllet verd', però, no entela la seva perspectiva alcista de curt termini, segons els experts, ja que les condicions econòmiques segueixen donant suport a una moneda forta. Amb tot, la divisa s'ha allunyat dels seus màxims de set setmanes després dels comentaris de Trump, que ha insistit que el banc central està pujant tipus massa ràpid. La divisa dels EUA ha perdut força contra la lliura, que s'ha vist esperonada per les bones notícies que arriben des del front del Brexit.

Els analistes avisen no confiar-se massa en el retrocés de la divisa nord-americana, ja que els rendiments dels bons mostren senyals de tornar a repuntar, però l'optimisme al voltant d'un favorable acord de divorci pesa més en el cable (lliura/dòlar). L'encreuament s'ha quedat a les portes dels 1,32 dòlars, després que hagi transcendit que l'acord entre Londres i Brussel·les es podria arribar tan aviat com el proper dilluns.

La notícia, publicada per Dow Jones, apunta que els dos blocs negociadors han llimat les seves asprors sobre la frontera irlandesa, però no cal cantar victòria perquè queden altres qüestions pendents per resoldre.

L'EURO SEGUEIX PRESSIONAT PER ITÀLIA

Pel que fa a l'altra divisa europea, l’euro ha remuntat des d'un nou mínim d'un mes i mig aconseguit dimarts, als voltants dels 1,14 dòlars. Els analistes deixen notar el seu pessimisme cap a l'euro, que segueix molt marcat pels esdeveniments que arriben des d'Itàlia, tot i els comentaris del ministre de Finances italià, Giovanni Tria.

El ministre va tractar d'enviar un missatge de confiança al mercat quan va assegurar que el país farà tot el possible per restablir la clama als mercats, si les turbulències actuals prenen aires de crisi. I va afegir que els temors sobre el pressupost del país l'any vinent eren infundats.

Noticias relacionadas

contador