libras

La lliura remunta aquest dijous, després de la caiguda de les sessions anteriors per l’'espectacle' durant la conferència del partit conservador de la primera ministra, Theresa May, on es va escenificar l'oposició 'tory' als seus plans sobre el Brexit. La 'premier' va defensar la seva proposta dimecres, tot i que l'exministre d'Exteriors, Boris Johnson, es va carregar contra ella. A més, un altre diputat li va plantejar una qüestió de confiança per rellevar-la del càrrec.

Amb tot, la moneda puja un 0,3% i li planta cara al dòlar que ha mostrat múscul la passada matinada, impulsat pel repunt en el rendiment dels bons i les paraules del president de la Reserva Federal, Jerome Powell. El cable (lliura/dòlar) ha trobat suport en la zona de les 1,2940 lliures, nivell que posa a prova la resistència a les 1,2930 unitats, segons comenta Michael Hewson, analista de CMC Markets.

Durant el conclave conservador May va advertir els seus col·legues que les divisions internes entorn de l'acord per abandonar la UE podrien catapultar el Partit Laborista al Govern i acabar amb el Brexit, com a resposta a les maniobres per acabar amb el seu lideratge.

Per aclarir els dubtes interns, ha ratificat que no trairà el resultat del referèndum de 2016. "La gent ja va votar i va votar per sortir-ne", ha emfatitzat i ha descartat la possibilitat de celebrar una segona consulta sobre la continuïtat del Regne Unit a la UE.

QÜESTIÓ DE CONFIANÇA

El diputat conservador James Duddridge ha anunciat que aquest dimecres ha presentat davant el grup parlamentari del Partit Conservador una qüestió de confiança contra la primera ministra britànica, Theresa May, com a líder de la formació política, una iniciativa que podria fer fora la cap de Govern de Downing Street.

"Aquest matí he escrit a Graham Brady (el líder del grup parlamentari) per dir-li que no tinc confiança en Theresa May", ha dit Duddridge en una entrevista a Sky News. A la carta, que ha recollit la mateixa cadena, Duddridge esgrimeix que el Partit Conservador "necessita un líder fort, algú que cregui en el Brexit i que sigui capaç de donar-li a l'electorat el que va votar" en el referèndum de 2016. "La primera ministra sembla incapaç de fer-ho", ha lamentat.

Noticias relacionadas

contador