ep multitud celebravictoriajair bolsonarolas presidnecialesbrasil
EUROPA PRESS

El resultat de la primera volta de les eleccions brasileres segueix alimentant la remuntada del real brasiler contra el dòlar, que ha ampliat els seus màxims de dos mesos aquest dimarts. Tot i que ha retrocedit a mitja sessió asiàtica, ha estirat la seva figura alcista fins al canvi dels 3,71 reals, preus no vistos des d'inicis d'agost.

El ral·li en la moneda brasilera va arrencar la setmana passada, davant la cobertura de posicions curtes dels inversors perquè "els mercats valoraven una victòria de l'extrema dreta", indiquen des d’Ebury. I les possibilitats que el candidat ultradretà a la Presidència del Brasil, Jair Bolsonaro, s'instal·li al govern són elevadíssimes després d'haver-se alçat amb el 46% dels vots en la primera volta. El 28 d'octubre buscarà confirmar la seva victòria en la segona volta electoral davant del candidat esquerrà del Partit dels Treballadors (PT), Fernando Haddad, que compta amb menys opcions de sortir-ne victoriós.

Des del mínim històric assolit el setembre pel real brasiler enfront del dòlar als 4,20 reals, la divisa s'ha anat recuperant notablement. Les causes de l'anterior declivi, segons la companyia de transaccions de divises, obeeixen al fet que "els mercats havien reaccionat exageradament davant la perspectiva d'una victòria de l'esquerra a les eleccions presidencials".

Recorden des d’Ebury que les primeres eleccions de Lula el 2002 van provocar un pànic similar en el real, però la moneda va passar la major part del seu mandat en una tendència d'apreciació constant. Ebury considera que estem davant d'una economia que es millora gradualment, amb un dèficit de compte corrent molt baix, un alt nivell de tipus d'interès reals i grans reserves de divises. "Aquestes circumstàncies haurien, al seu parer, de continuar brindant suport al real i permetre que la moneda recuperi la majoria de les seves recents pèrdues durant els propers mesos, fins a situar-se en un rang proper als 3,80 a finals d'any", assenyalen els experts d'aquesta empresa.

Els analistes de Danske Bank van més enllà i esperen que l'apreciació del real prossegueixi. Les seves prediccions per a la moneda se situen als 3,75 reals contra el dòlar a un mes vista i preveuen que tancarà l'any als 3,70 reals. Mentre que d'aquí a 12 mesos situen la moneda als 3,60 reals.

Noticias relacionadas

contador