• La divisa consolida les pèrdues de més d'un 7,5% enfront del dòlar i l'euro
1 real brasil 2007

La immensa pressió venedora desfermada sobre el real brasiler en la jornada de dijous, després de fer-se pública una gravació en què el president del país, Michel Temer, es veia embolicat en un suborn a l'empresonat expresident de la Cambra de Diputats Eduardo Cunha, s’ha calmat aquest divendres. La divisa es canvia al voltant de les 3,3700 unitats contra el dòlar i de les 3,7500 unitats contra l'euro, després d'haver arribat a caure gairebé un 9% en rang intradiari durant la sessió d'ahir.

Al tancament d'operacions, però, la caiguda s'havia estabilitzat al 7,76% enfront del dòlar i d'un 7,43% contra l'euro. Però el declivi no acabarà aquí segons experts de BBH. "El preu del real ha frenat la seva recent caiguda a l'àrea de les 3,41 unitats contra el 'bitllet verd', però la pronunciada pressió sobre la moneda ens fa pensar que els mínims de novembre i desembre als 3,50 reals són un objectiu més que raonable", assenyala Marc Chandler, estrateg de la firma de serveis financers.

Els mínims de novembre i desembre als 3,50 reals contra el dòlar són un objectiu més que razonable

L'expert indica que el canvi dels 3,10 reals, en què la moneda brasilera es trobava cotitzant abans de deslligar-se l'escàndol polític sobre el president Michel Temer, "era el preu just, basant-nos en el cas que es tiressin endavant la reforma de les pensions i altres reformes estructurals al país". No obstant això, per Chandler, el fet que ara el president sigui investigat i es pugui enfrontar a una destitució, posen en perill totes les seves polítiques, "pel que apostem per majors caigudes, fins a l'àrea dels mínims de maig de 2016, als 3,64 reals". Això sí, la depreciació prosseguirà quan es trenqui clarament l'àrea dels 3,41 reals, mínims de la sessió del 18 de maig, remarca l'expert de BBH.

Noticias relacionadas

contador