• El president dels EUA insisteix: hi va haver "zero" contactes amb els russos
cbtrump35
El president dels EUA, Donald Trump

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest dijous que no ha existit mai una "conspiració" amb Rússia per influir en les eleccions presidencials i alhora ha advocat per abandonar aquest tema perquè només dividirà el país. Mentrestant, 'Reuters' publica que els responsables de la campanya electoral del republicà van mantenir contacte, en almenys 18 ocasions, amb els russos.

L'exassessor de Seguretat Nacional de Trump, Michael Flynn i altres membres de l'equip, que va portar al polèmic magnat a la victòria electoral el passat 9 de novembre, van intercanviar trucades telefòniques i correus, durant els últims set mesos de la cursa electoral de 2016, segons fonts que cita l'agència de notícies.

Els responsables de la campanya electoral del republicà van mantenir contacte, en almenys 18 ocasions, amb els russos, segons 'Reuters'

Aquestes interaccions, prèviament no divulgades, formen part de l'expedient que ara està sent revisat per l'FBI i pels investigadors designats pel Congrés que van provar la interferència russa en les eleccions presidencials dels EUA i els contactes entre la campanya de Trump i Rússia.

'Reuters' revela que almenys 6 d'aquestes interaccions van ser trucades telefòniques entre Sergei Kislyak, ambaixador de Rússia als Estats Units, i assessors de Trump, entre ells Flynn. Després de la jornada electoral, els contactes entre tots dos es van incrementar i van iniciar discussions sobre establir una "porta del darrere" per crear un canal de comunicació directe entre Trump i el president rus, Vladímir Putin, que pogués evitar la burocràcia de l'Agència de Seguretat Nacional dels EUA.

Aquestes informacions contrasten amb la versió oficial de la Casa Blanca que va negar al gener qualsevol contacte entre la nova Administració i Rússia. I, de fet, el mateix president nord-americà es manté ferm en aquestes declaracions i, segons ha assegurat als mitjans des de la Casa Blanca, "no hi ha hagut una conspiració entre jo i la meva campanya -jo sempre puc parlar per mi mateix- i els russos. Zero", recull 'Europa Press'.

INVESTIGACIÓ ESPECIAL

El president, que s'ha referit al 'Russiagate' durant una compareixença després de la visita del seu homòleg de Colòmbia, el president Juan Manuel Santos, ha assenyalat que l'escàndol "divideix el país".

Trump ha manifestat aquest dijous davant un grup de periodistes que creu que el nomenament d'un fiscal especial per investigar la suposada ingerència de Rússia en les últimes eleccions presidencials "perjudicarà terriblement" als Estats Units, perquè el mostra com un país marcat per la divisió.

Aquestes declaracions arriben després que el Departament de Justícia dels Estats Units hagi anunciat que crearà una fiscalia especial encarregada d'investigar la presumpta ingerència de Rússia a les eleccions que van tenir lloc el passat 8 de novembre i de les quals va sortir victoriós Donald Trump.

Noticias relacionadas

contador