trump china eeuu portada buena
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Els mercats asiàtics han deixat caigudes aquest dimecres després que el president dels EUA, Donald Trump, hagi col·locat al congelador les negociacions amb la Xina al l'declarar que un acord comercial podria no arribar fins després de les eleccions presidencials de 2020.

"D'alguna manera, crec que és millor esperar fins després de les eleccions si vols saber la veritat", va dir Trump dimarts durant una conferència de premsa a Londres, on assistia a una cimera de l'OTAN.

Les accions nord-americanes es van enfonsar després del comentari, encara que els tres índexs principals van tancar per sobre dels mínims de la sessió.

Les tensions comercials podrien augmentar encara més, després que el Congrés va aprovar dimarts a la nit un projecte de llei que condemna la detenció massiva de musulmans ètnics per part de la Xina i va demanar sancions contra alguns funcionaris responsables. La Xina va reaccionar durament la setmana passada a un projecte de llei que Trump va signar per donar suport als manifestants prodemocràtics de Hong Kong.

El Nikkei (-1,05%) ha estat dels que més ha patit després que el parlament de país aprovés dimecres un acord comercial amb els EUA. L'índex Hang Seng de Hong Kong (-1,25%) ha patit, mentre que els compostos de Xangai (-0,23%) i Shenzhen han retrocedit. El Kospi de Corea de Sud (-0,73%) ha arribat a caure un 1% durant la sessió i els índexs de referència a Taiwan (-0,18%), Singapur (-0,53%), Malàisia (-0,43% ) i Indonèsia (-0,51%) han acabat amb pèrdues.

L'ASX200 d'Austràlia (-1,58%) ha encadenat dues sessions a la baixa, després que les dades van mostrar que l'economia es va esgotar durant el tercer trimestre malgrat l'estímul fiscal.

Noticias relacionadas

contador