ep economiabolsa- ibex 35 cierrauna subida054 yconsolidaencimalos 9100 puntos
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo
11.074,60
  • -36,70
  • -0,33%

L'IBEX ha rebotat un 1,48% aquest dimecres, de manera que recupera part de les pèrdues del 2,31% que acumulava des que va començar desembre. Tant el selectiu espanyol com la resta dels principals índexs europeus, que també han pujat més de l'1%, s'han vist impulsats per d'uns PMI serveis que han estat, en general, millors del que esperava i per la tornada de l'optimisme comercial després de diversos dies de dubtes i notícies negatives.

Durant les jornades prèvies el president dels Estats Units ha anunciat que tornarà a posar aranzels sobre l'acer i l'alumini d'Argentina i Brasil, que imposarà aranzels sobre productes francesos i que potser espera fins després de les eleccions -novembre 2020- per arribar a un acord amb la Xina. Avui, però, es parla d'un acostament entre les dues potències, que haurien arribat a un pacte sobre la quantitat d'aranzels que es reduirien en un acord comercial de 'primera fase'.

A tot això s'uneix el 'mal rotllo' durant la cimera de l'OTAN, amb Donald Trump i Emmanuel Macron donant un espectacle durant la seva compareixença conjunta, cosa que no és gens bo, si tenim en compte que un és el líder de la primera potència econòmica mundial i l'altre, el mandatari del país que té ara -o aspira a tenir- la veu cantant a la Unió Europea (UE). Tota aquesta incertesa geopolítica no agrada als mercats i caldrà veure fins a quin punt contribueix al fet que el ral·li de Nadal, esperat per molts aquest any, no tiri endavant.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Des del punt de vista empresarial, avui a Espanya ha tornat a ser protagonista Cellnex. El valor, que va signar un 2019 boníssim en borsa (és el millor títol del selectiu espanyol, amb alces que ronden al 100% a l'acumulat de l'any), ha anunciat aquest dimecres la compra de 1.500 torres a Orange Espanya per 260 milions d'euros. Cellnex ha pujat un 0,57% després d'aquesta notícia, tot i que han estat Ence (+3,87%) i Arcelor Mittal (+3,72%) els que han liderat l'IBEX.

Per la seva banda, el petroli puja de manera destacada al tancament del mercat a Europa. El barril Brent repunta més d'un 4% i cotitza per sobre dels 63 dòlars a l'espera del que decideixi l'OPEP a finals de setmana. De moment, un dels seus membres, l'Iraq, ha dit que és partidari d'una major reducció de la producció.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'IBEX recupera aquest dimecres més de la meitat del que havia perdut durant la sessió d'aquest dilluns. I ho fa després d'atacar, sense èxit, el suport dels 9.130 punts a què hem fet referència en diverses ocasions al llarg dels últims dies. Va respectar suports i ara toca rebotar. Encara que en realitat i malgrat les alces d'aquest dimecres la veritat és que l'aspecte tècnic segueix invariable", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Em refereixo a allò que tantes vegades hem repetit que mentre no es perforin els 9.130 punts el biaix de 'trading' en el pitjor dels casos serà lateral. Amb possibilitat, fins i tot, de posar rumb a l'important zona de resistència que presenta en els màxims anuals (9.588). En aquest sentit l'oscil·lador de moment estocàstic, que s'acosta a nivells de sobrevenda i sembla voler girar-se a l'alça, també apunta, a més, a alces en el nostre selectiu", afegeix.

"Ara tenim com resistències dels 9.400, els 9.500 i els 9.588 punts. Res que no sapiguem ja, ja hem repetit durant els últims dies en diferents moments allò que són nombroses les resistències que conflueixen dins el rang de preus comprès entre els 9.400 i els 9.600 punts", conclou l'expert.

Noticias relacionadas

contador