ep bandera de china
LIAU CHUNG-REN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

El món torna a mirar cap a la Xina amb temor davant l'auge de casos diaris de coronavirus, per la propagació de la variant delta al país, cosa que comença a generar certa incertesa sobre l'esdevenir de la recuperació econòmica a la segona potència mundial. Ja s'estan imposant noves restriccions generalitzades als viatges en algunes zones, proves massives i mesures per contenir els contagis per part de les autoritats.

La Comissió Nacional de Salut de la Xina ha dit que havia confirmat 96 casos de Covid dimecres, tercer dia consecutiu en què informava de 90 casos o més. Dels nous casos confirmats, 71 van ser transmesos localment, ha dit la comissió sanitària.

La preocupació creix entre els economistes a causa que l'estricta repressió governamental dels desplaçaments pugui perjudicar l'economia, l'única de les principals que va créixer l'any passat. S'incrementa "l'ansietat que la història de la recuperació en aquesta part de món estigui a punt de convertir-se en la baula més feble de la recuperació mundial", indica Michael Hewson, analista de CMC Markets. No només escoltem sobre més casos a "la Xina, sinó que també estem obtenint una acceleració de casos a Indonèsia i Tailàndia, a mesura que el virus encalça les parts de l'economia mundial amb baixes taxes de vacunació", afegeix.

Tot i això, les dades econòmiques més recents de la Xina no reflecteixen encara aquesta realitat, ja que l'últim PMI de serveis Caixin de juliol mostra un repunt de l'activitat econòmica fins al 54,9, després d'haver-se alentit fins al 50,3 al juny.

"La Xina ha demostrat abans que està disposada a prendre mesures dures per controlar la Covid, i no dubtem que ho farà de nou aquesta vegada", indica per la seva banda Robert Carnell, cap regional d'investigació d'Àsia-Pacífic del banc holandès ING, en una nota per a clients.

"Les dures restriccions a la circulació i als viatges que ja estan en vigor probablement donaran els resultats desitjats. Però la variant del delta és un bitxo especialment esmunyedís, i el que ens preocupa, i imaginem que a molts altres, és la rapidesa amb la quals es produirà i el cost econòmic que tindrà mentrestant", ha agregat.

Noticias relacionadas

contador