• Els mercats segueixen molt pendents de la reunió entre Trump i Xi Jinping
0cbasia921j2

Els principals parquets asiàtics esborren, a l’hora de tancar, aquest divendres l'avanç que havien experimentat a l'inici del sessió, després dels guanys de Wall Street. La notícia que els EUA ha llançat un atac amb míssils a una base a Síria ha causat una onada d'aversió al risc entre els inversors.

El mateix Trump ha reconegut, durant una roda de premsa, l'autoria de l'atac, que s'ha produït en represàlia pel bombardeig del 4 d'abril a la localitat de Jan Xeijun, a la província de Idleb (nord), que va deixar a prop d'un centenar de morts. És la primera vegada que la Casa Blanca ordena una acció militar contra les forces governamentals de Síria i Rússia ja ha demanat una reunió urgent del Consell de Seguretat de l'ONU.

La notícia que els EUA ha llançat un atac amb míssils a una base a Síria ha causat una onada d'aversió al risc entre els inversors

Mentre els mercats segueixen també molt pendents de la cimera entre el president dels EUA, Donald Trump, i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, els preus del petroli s'han disparat més d'un 2% i el ien li ha guanyat un 0,6% al dòlar dels EUA, fins a màxims d'11 sessions, gairebé als 110,00 unitats per cada ‘bitllet verd’. El Nikkei, que ha recalat en mínims de quatre mesos durant la nit passada, remunta més d'un 0,8% al tancament, mentre el dòlar ha recuperat també una mica de múscul, fins als 110,500 iens.

Aquest divendres es duu a terme la segona sessió de reunions entre Trump i Xi Jinping a la residència del president republicà de Mar-a-Llago, a Florida. Temes com el dèficit comercial entre els EUA i la Xina, les intervencions del govern xinès en el iuan o una resposta militar conjunta contra Corea del Nord, centren l'agenda dels dos mandataris.

Els parquets de la Xina continental deixen guanys mentre esperen el comunicat conjunt que els dos dirigents oferiran després de la cimera de dos dies. Xangai acaba amb una tímida pujada d'un 0,37%, mentre Shenzhen, ho fa amb un 0,23%. En canvi, a Hong Kong el Hang Seng es deixa un 0,63%. En altres llocs del món, l’ASX200 australià conclou la jornada pràcticament pla, igual que els valors de Malàisia, mentre Bombai i Singapur tanquen amb pèrdues d'un 0,26% i un 0,52%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador