• El mercat va vendre davant la retirada dels estímuls monetaris dels últims anys
  • Donald Trump es reuneix amb el president xinès, Xi Jinping, en una esperada trobada
0cb779

Els futurs nord-americans anticipen una obertura sense tendència definida en Wall Street, després que les actes de l'última reunió de la Reserva Federal hagin mostrat a l'opinió pública un intens debat dins del banc central sobre com reduir la grandària del seu balanç, que ha 'engreixat' de manera exponencial durant els últims anys a causa dels estímuls monetaris massius aplicats durant la crisi financera.

  • 38.239,66
  • -

"De forma no esperada pels inversors, el com i quan començar a reduir el balanç de la Fed, que actualment supera els 4,5 bilions de dòlars, va monopolitzar gran part del debat dels membres del Comitè durant els dos dies de reunió", afirmen els analistes de Link Securities. Wall Street es va girar a la baixa després de la publicació de les actes.

"Si bé els mercats esperaven que abans o després la Fed es plantegés començar a disminuir el volum del seu balanç, va sorprendre, i molt, que aquest tema fos tractat de forma tan intensa durant el FOMC de març. Encara que no quedés clar com es portarà a terme aquest procés ni a quin ritme, sí sembla que els membres del Comitè estarien disposats a iniciar un procés gradual, que pretenen comunicar amb claredat als mercats, abans de finals de l’any", afegeixen aquests experts.

A més, destaquen que al mercat no li va asseure bé que "membres de la Fed parlessin de la sobrevaloració dels mercats d'accions i adverteixen que una correcció dels mercats podria posar en risc les seves projeccions per a l'economia dels EUA". Finalment, Paul Ryan, líder del Partit Republicà a la Casa de Representants, va comentar que l'aprovació d'una nova legislació tributària era lluny encara de ser possible ateses les diferents posicions de l'Executiu i el Legislatiu.

A nivell geopolític, destaca la reunió que mantindran aquest dijous el president nord-americà i el seu homòleg xinès, Xi Jinping. La trobada serà clau pel rumb de les relacions entre els dos països i els inversors estaran molt pendents del to que mostrin e dos dirigents.

"Tractaran temes comercials, fluxos migratoris i l'espinós assumpte de Corea del Nord. Això significa volatilitat superior amb risc baixista que podria donar-nos esglais. Mantinguem la calma atès que no hi ha raons per les quals el mercat entri en una tendència baixista", afirmen els experts de Bankinter.

A l'escena econòmica, falten per publicar-se les dades setmanals de desocupació, a l'espera de l'Informe d'Ocupació de març que es publica aquest divendres. El consens de mercat espera la creació de 180.000 llocs de treball, després dels 235.000 llocs creats al febrer. L'informe ADP d'ocupació privada publicat dimecres anticipa unes bones dades.

A nivell empresarial, el grup japonès Seven & i Holdings, propietari de les cadenes 7 Eleven, ha comprat més d'1,000 gasolineres als EUA al grup Sunoco per uns 3.300 milions de dòlars.

En altres mercats, el petroli cotitza amb lleus pujades del 0,06%, fins a 51,18 dòlars, en el cas del West Texas. L'euro cau lleugerament un 0,01%, fins a 1,0664 dòlars; i l'unça d'or puja un 0,5%, fins a 1.254 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja lleugerament fins al 2,36%.

Noticias relacionadas

contador