cb asia stocks 5 short1
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Els principals parquets del continent asiàtic han acabat amb signe mixt aquest dilluns, mentre els inversors extremen la cautela abans de l'inici de la tretzena ronda de negociacions entre la Xina i els EUA. Les informacions que el gegant asiàtic es mostra reticent a tancar un ampli acord amb la primera potència mundial deixen poc lloc per a l'optimisme.

Segons informacions aparegudes en diversos mitjans, Pequín té seriosos dubtes sobre si buscar un ampli acord comercial. Les noves converses començaran aquest dijous i Pequín no contempla acostar posicions sobre algunes de les demandes de Washington.

El viceprimer ministre Liu He, qui liderarà la delegació xinesa que viatjarà als EUA, ha declarat aquest cap de setmana que la seva oferta als Estats Units no inclourà compromisos per reformar la política industrial xinesa o els subsidis del govern, segons Bloomberg. Aquestes són algunes de les principals demandes de l'administració del president nord-americà, Donald Trump, en les converses comercials.

Aquestes notícies han fet efecte en les borses de la Xina continental que acaben amb retallades de l'1% a Xangai i Shenzhen. El Hang Seng de Hong Kong cau un 1,11%, mentre que el Nikkei cedeix un 0,16%.

El Kospi sud-coreà acaba pla, mentre que els parquets del Pacífic avancen un 0,7% de mitjana. Al Sud-est asiàtic els índexs acaben mixtes.

Noticias relacionadas

contador