dl china asia shopping street markets yuan renminbi pb
Sharecast / Andy Leung via Pixabay
37.068,35
  • -
  • -2,66%

Les accions xineses han acabat a l'alça en aquesta arrencada setmanal, després de l'anunci del banc central de la Xina de retallada dels tipus d'interès per als préstecs a mitjà termini i després de la publicació del PIB del país asiàtic del 2021. A la resta del continent, els parquets han mostrat signe mixt.

La mesura del banc central xinès de baixar dos tipus d'interès clau aquest dilluns ha indicat més espai per a la flexibilització monetària i, per tant, podrien sorgir oportunitats d'inversió en indústries que gaudeixen de suport polític, com ara l'economia digital i les xarxes 5G, afirma Sealand Securities. L'índex compost de Xangai ha pujat un 0,6%, fins als 3.541,67 punts, l'índex compost de Shenzhen ha sumat un 1,5% i l'índex de preus ChiNext ha guanyat un 1,6%.

Així mateix, s'han conegut dades del producte interior brut (PIB) de la Xina el 2021, que va créixer el 8,1%. A l'últim trimestre de l'any passat, l'economia xinesa va avançar al 4%, una xifra més gran que el que esperaven els analistes, però que suposa la dada més baixa del darrer any i mig.

Pequín s'havia marcat com a objectiu que l'economia nacional creixés "més d'un 6%" al llarg del darrer any, una meta més conservadora del que esperaven els analistes, especialment tenint en compte el reduït de la base comparativa de l'any passat (+2,3%). Per a tot l'any, els economistes xinesos esperaven un creixement mitjà del 8,4% el 2021,

Les accions japoneses han acabat a l'alça, liderades pels guanys dels valors energètics, automobilístics i electrònics, ja que el ien s'ha afeblit malgrat la preocupació per la propagació de la variant de la Covid-19, òmicron. L'índex Nikkei ha pujat un 0,7%, fins als 28333,52 punts.

Les accions australianes també han guanyat, ja que l'ASX 200 ha sumat un 0,32%, fins als 7.417,30 punts. El subíndex financer, molt ponderat, ha guanyat un 0,55% i el sector energètic ha pujat un 1,39%.

Les accions sud-coreanes, però, han flaquejat, ja que el Kospi ha caigut un 1,19% i el Kosdaq, un 1,36%. Les accions de Hong Kong també han patit, ja que l'índex Hang Seng ha caigut un 0,91%.

Noticias relacionadas

contador