trump china portada
40.168,07
  • -594,66
  • -1,46%

Les borses asiàtiques arrenquen la setmana llastades per les noves tensions geopolítiques entre els EUA i l'Iran i la guerra comercial entre la Xina i els EUA. El veto de Google a Huawei també manté els inversors en suspens i les borses xineses se n'han endut la pitjor part.

L'índex Hang Seng de Hong Kong s'ha deixat un 0,6% i el compost de Xangai (-0,41%) ha aconseguit retallar al tancament el seu declivi de gairebé l'1%, mentre que el compost de Shenzhen, de capitalització menor (-0,75%) també ha remuntat al tancament el declivi de l'1,5%.

En canvi, el Nikkei del Japó ha pujat un 0,2% després que els economistes acollissin amb sorpresa un creixement econòmic més fort del que s'esperava el primer trimestre. El Kospi de Corea del Sud ha acabat pla, mentre que els índexs de referència van augmentar a Taiwan (+0,14%), Indonèsia (+1,18%). L'ASX 200 d'Austràlia també ha acabat amb un avanç.

Els mitjans de comunicació estatals xinesos han criticat aquest dilluns les acusacions dels Estats Units que carreguen contra la Xina per, segons diuen, robar la seva propietat intel·lectual, les qualifiquen d'"eina política" destinada a reprimir l'actual desenvolupament econòmic de la Xina.

A més, aquest diumenge ha transcendit que Google ha trencat tots els seus negocis amb Huawei després que l'administració de Donald Trump anunciés la setmana passada que incloïa la companyia xinesa en una llista negra de relacions comercials. Huawei perdrà d'aquesta manera accés a totes les actualitzacions del sistema operatiu Android.

Noticias relacionadas

contador