banco popular china
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Les borses asiàtiques deixen modestos guanys d'un 0,2% en els compostos de Xangai i Shenzhen aquest divendres, en una jornada durant la qual el Banc Popular de la Xina (PBoC) ha tornat a rebaixar el tipus d'interès de crèdit a un any fins al 4,20% des del 4,25%.

"És una nova mostra que els bancs centrals continuen compromesos amb l'objectiu de donar suport al creixement econòmic", indiquen els experts de Link Securities.

La decisió del PBoC ha tingut poc impacte en les borses asiàtiques, en haver complert amb les expectatives dels analistes i, per tant, estava la mesura ja descomptada. No obstant això, el verd s'imposa en gairebé tots els parquets, amb alces del 0,16% al Nikkei nipó, del 0,5% en el Kospi sud-coreà i del 0,2% a les borses del Pacífic. Els parquets del Sud-est asiàtic cauen moderadament i el Hang Seng de Hong Kong es deixa un 0,10%.

Aquesta matinada també ha transcendit que els EUA han alliberat dels aranzels a 437 tipus de productes xinesos, entre els quals es troben palletes de plàstic, llums per a arbres de Nadal o collarets de gos, dels aranzels que va imposar fa un any a béns per valor de 250.000 milions de dòlars. La mesura respon a un total de 1.100 peticions d'exclusió fetes per companyies nord-americanes i altres entitats, segons informa la CNBC.

Noticias relacionadas

contador