cb tregua china eeuu

Els EUA han alliberat dels aranzels 437 tipus de productes xinesos, entre els quals es troben palletes de plàstica, llums per a arbres de Nadal o collarets de gos, dels aranzels que va imposar fa un any a béns per valor de 250.000 milions de dòlars. La mesura respon a un total de 1.100 peticions d'exclusió fetes per companyies nord-americanes i altres entitats, segons informa la CNBC.

La notícia ha aparegut primer al mitjà Politico i cita documents que es publicaran aquest divendres per l'Oficina de Comerç dels EUA.

Les dues economies més grans del món han estat atrapades en una creixent disputa comercial durant més d'un any, durant el qual les dues parts han imposat aranzels als béns de l'altra i han celebrat 12 rondes de negociacions per arribar a un acord. L'anunci d'aquestes es produeix quan funcionaris governamentals de nivell mitjà dels Estats Units i la Xina es reuneixen a Washington en preparació per a les converses d'alt nivell que s'esperen per a l'octubre.

"Les últimes exempcions són un reconeixement tàcit per part dels Estats Units del dany causat als interessos nacionals per la imposició d'aranzels", assenyala Stephen Olson, investigador de la Fundació Hinrich, a la CNBC.

"No obstant això, el moment és interessant", afegeix. "Suggereix que les dues parts han determinat que no són desitjables noves escalades en aquest moment, per la qual cosa estan tractant de crear una atmosfera positiva abans de la ronda de negociacions d'octubre, amb l'esperança que aquestes converses almenys previndran un major deteriorament" diu Olson.

Noticias relacionadas

contador