cb china acciones

Els compostos de Xangai (+2,30%) i Shenzhen (+2,80%) han plantat cara a l'increment de la incertesa i de les tensions comercials entre la Xina i els EUA. Les dues borses pugen més d'un 2%, tot i que el president nord-americà, Donald Trump, ha complert les seves amenaces i ha elevat els aranzels al 25% en 200.000 milions de productes xinesos.

Els experts atribueixen la reacció al fenomen Buy the rumor, sell the news (Vendre amb el rumor, comprar amb la notícia), de manera que els inversors han estat descomptant l'escalada de les tensions durant totes les setmanes de manera que aquest divendres es deixen portar per les compres. També indiquen que el mercat està més pendent de la resolució de les converses que els dos països mantenen aquest dijous i aquest divendres per acabar d'avaluar el canvi de terç de la guerra comercial. Al final, esperen un acord 'in extremis'.

En altres llocs, el verd també s'imposa al Hang Seng de Hong Kong (+1,04%), el Kospi sud-coreà (+0,30%) i l'ASX200 australià (+0,34%). Al Sud-est asiàtic, els parquets responen amb signe mixt, amb caigudes del 0,3% a Malàisia i Indonèsia i pujades a Singapur.

El Nikkei es deixa un 0,27% per la fortalesa del ien, que està posant en joc el seu paper d'actiu refugi i es mantenen en 109,720 unitats contra el dòlar, a prop dels màxims de tres mesos de dijous.

El iuan xinès cotitza a les 6,8009 unitats per dòlar, amb pujades del 0,3% tot i que el banc central de la Xina va establir canvi oficial diari en el seu pitjor nivell en tres mesos i mig, a les 6,7912 unitats per dòlar.

Noticias relacionadas

contador