cbasia33 short

Importants pujades les que deixen les borses xineses aquest dilluns, que, al costat de Hong Kong, encapçalen els guanys dels parquets asiàtics, esperonades per la gana pel risc que ha tornat entre els operadors després del discurs del president de la Reserva Federal (Fed) a Jackson Hole.

  • 24,06€
  • -1,11%

Els parquets xinesos destaquen per les seves pujades d'un 2% de mitjana a Xangai: +1,77%, Shenzhen: +2,46% i en el Hang Seng +2,05% de Hong Kong, després de l'anunci del Banc Popular de la Xina d'un ajust en la seva metodologia per fixar el tipus de canvi diari del iuan, en un esforç per estabilitzar el mercat de les divises al país.

Divendres, segons informacions de Reuters, el banc central xinès va reprendre l'ús d'un factor contracíclic en el mecanisme de fixació del punt mig del iuan, al voltant del qual només es permet al dòlar fluctuar un 2%. La mesura és una inversió d'un pas donat el gener per suavitzar el control sobre la taxa de canvi del renminbi, quan el Banc Popular de la Xina va reduir efectivament la influència de l'anomenat 'factor contracíclic'.

Amb tot, el iuan s'ha depreciat aquest dilluns fins als 6,8166 iuans per dòlar, tot i el retrocés del dòlar davant els seus rivals, especialment l'euro, que s'ha enfilat fins als 1,1650 dòlars, el seu millor canvi enfront del 'bitllet verd' dels últims 25 dies.

La compareixença de Powell a Jackson Hole juga en contra de la moneda nord-americana, ja que els inversors "van interpretar les paraules del banquer central com una falta de convicció de la Reserva Federal de quant es poden arribar a pujar els tipus", indiquen els experts de Danske Bank.

El Nikkei ha aconseguit pujar també un 0,8%, tot i que la moneda nord-americana ha arribat a cedir fins als 111,00 iens i a les borses del Pacífic, l’ASX200 australià (+0,35%) i l’NZX50 de Nova Zelanda (+0,51%), també deixen notar el seu avanç.

Singapur (+0,63%), Tailàndia (+0,61%) i Malàisia (+0,28%) també tanquen en el verd.

Noticias relacionadas

contador