chinabolsacrash
27.548,00
  • 159,84
  • 0,58%

Caigudes a les borses xineses aquest dimecres, en una jornada durant la qual els parquets asiàtics han deixat signe mixt i que ha estat marcada per la publicació de dades macro en el gegant asiàtic. Els inversors també han mantingut la seva atenció en la reunió de la Reserva Federal (Fed) de juny que se celebra aquesta tarda.

Les accions de la Xina continental han liderat les pèrdues entre els principals mercats de la regió, amb el component de Shenzhen caient un 2,5%. El compost de Xangai també ha perdut un 0,77%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 0,23%.

L'ànim dels inversors s'ha vist llastrat per l'expectativa d'unes pitjors dades de producció industrial i de vendes al detall de maig, que han caigut per sota de les expectatives. Les vendes al detall s'han alentit al maig enfront de l'augment del 17,7% interanual d'abril, amb un increment del 12,4%.

"Si bé això és alt en relació amb els nivells observats al final de 2019. Cal recordar que els patrons de despesa dels consumidors eren molt tènues fa un any, amb l'economia xinesa sortint lentament del seu bloqueig de febrer", afirmen des de CMC Markets. Les vendes al detall de maig de l'any passat van disminuir un 2,8%. D'altra banda, la producció industrial xinesa va pujar un 8,8%, per sota del 9% previst i amb una desacceleració pel que fa a l'increment del 9,8% d'abril.

Al Japó les exportacions van augmentar al maig un 49,6% respecte a l'any anterior. Aquesta xifra és inferior a l'increment del 51,3% previst pels economistes. El Nikkei 225 ha baixat un 0,39%, mentre que l'índex Topix ha guanyat un 0,19%.

El Kospi sud-coreà ha pujat un 0,58%. Els valors australians han avançat i l'S&P/ASX 200 ha guanyat un 0,18%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha caigut un 0,25%.

Noticias relacionadas

contador