gaza biden dit a netanyahu qu il soutient un cessez le feu

Els Estats Units i Europa anunciaran dimarts una nova iniciativa conjunta en matèria de tecnologia i comerç, que forma part d'un ampli esforç realitzat aquesta setmana pel President Joe Biden per reunir els aliats europeus i desafiar la creixent influència de la Xina.

El Consell de Comerç i Tecnologia Estats Units-UE tindrà tres objectius generals: establir noves normes comercials mundials per a la tecnologia emergent; promoure els valors democràtics en línia; i trobar formes que els Estats Units i la UE col·laborin en la investigació i el desenvolupament d'avantguarda.

El resultat final serà que "les democràcies, i no ningú més, ni la Xina ni altres autocràcies, escriguin les regles del comerç i la tecnologia de segle XXI", va dir l'assessor de seguretat nacional Jake Sullivan en una roda de premsa la setmana passada.

Per part dels Estats Units, el consell comercial estarà copresidit pel secretari d'Estat Antony Blinken, la secretària de Comerç Gina Raimondo i l'ambaixadora Katherine Tai, representant comercial dels Estats Units, va dir un funcionari de l'administració Biden que va informar als periodistes i va demanar l'anonimat per parlar de les negociacions en curs.

A més, tindrà altres objectius com coordinar les normes sobre noves tecnologies com la intel·ligència artificial, la computació quàntica i la biotecnologia. Fer que les cadenes de subministrament siguin més resistents i menys dependents de la Xina. Prosseguir les reformes en l'Organització Mundial de Comerç. I, a més, coordinar la regulació de les plataformes tecnològiques.

Noticias relacionadas

contador