• "Els riscos geopolítics van superar un augment inesperat dels inventaris dels Estats Units", apunten els analistes
ep petroleo 20170609184303
PIXABAY

Els preus del petroli es mantenen tensos aquest dijous davant les preocupacions per l'escalada de la tensió davant d'una possible acció militar a Síria duta a terme pels Estats Units. Totes les alarmes van saltar dimecres després que el president nord-americà, Donald Trump, advertís a Rússia dels míssils que anava a llançar sobre Síria.

El barril de Brent, referència a Europa, puja lleugerament aquest dijous un 0,24% fins als 72,23 dòlars, lluny dels 73,09 dòlars que va arribar a marcar puntualment dimecres que van suposar màxims des de novembre de 2014 (73,41 dòlars). El Brent acumula ja unes pujades del 7,6% durant les últimes cinc sessions, de l’11,5% durant l'últim mes i del 10,2% des del començament del 2018.

Per la seva banda, el barril de West Texas puja un 0,5% fins als 67,15 dòlars, molt a prop dels màxims anuals que va marcar aquest mateix dimecres tocant els 67,45 dòlars.

L'advertència de Trump a Rússia sobre el seu atac aeri a Síria, tensa els preus del cru

"Els riscos geopolítics van superar un augment inesperat dels inventaris dels Estats Units", apunten els analistes del banc ANZ, en declaracions a l'agència 'Reuters'.

Una altra de les tensions geopolítiques va ser la intercepció per part de l'Aràbia Saudita d'un míssil aquest dimecres, llançat pels rebels hutis al Iemen contra la seva capital, Riad. Una notícia que va causar un repunt addicional del cru. A això se suma la tensió latent de la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units, accentuades per les declaracions aquest dijous del ministre de Comerç xinès afirmant que la disputa comercial va ser "provocada pels Estats Units".

L'increment inesperat dels inventaris nord-americans és una altra de les amenaces en el preu del cru. A aquest ritme de producció, el país presidit per Donald Trump acabarà com a màxim exportador de petroli a escala mundial a partir de 2019.

Noticias relacionadas

contador