Kurod BoJ
38.356,06
  • 176,60
  • 0,46%

Moderades alces a les borses asiàtiques, mentre els inversors esperen els desenvolupaments de les converses comercials entre els Estats Units i la Xina d'aquesta setmana a Xangai. La política monetària acapara el protagonisme, amb el Banc del Japó que ha optat per mantenir estable la política monetària.

El Nikkei ha pujat un 0,43%, mentre que el Topix ha agregat un 0,24%. A la Xina continental, el compost de Xangai ha agregat un 0,43%, mentre que el de Shenzhen ha augmentat un 0,63%. Els mercats estaran molt pendents de la primera reunió en diversos mesos dels equips negociadors d'alt nivell dels EUA i la Xina, que busquen reprendre les converses per trobar una sortida al conflicte aranzelari dels dos països.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha reduït les pèrdues de dilluns per recuperar-se, després de la conferència de premsa d'aquest dilluns, durant la qual Pequín va reiterar el seu ferm suport a la líder de la ciutat, Carrie Lam, enmig de les protestes pel projecte de llei d'extradició. També va suggerir que no hi hauria un canvi en la seva gestió de Hong Kong al futur proper. L'índex ha pujat un 0,29%,

A Corea del Sud, el Kospi ha pujat un 0,6% i a Austràlia, l'ASX 200 ha guanyat un 0,36%, mentre que les borses del Sud-est asiàtic han deixat signe mixt, amb caigudes a Malàisia i Indonèsia i alces a Singapur.

EL BOJ SEGUEIX L'ESTELA DEL BCE

El Banc del Japó ha mantingut estable la seva política monetària durant la reunió d'aquest dimarts, però ha dit que "no dubtarà en adoptar mesures addicionals" si l'economia perd impuls per aconseguir la taxa d'inflació objectiu del 2%.

El banc central japonès també ha dit que té la intenció de mantenir els "nivells extremadament baixos actuals" de les taxes d'interès a curt i llarg termini durant un període prolongat, almenys fins a la primavera de 2020.

Les mesures s'han produït després que el Banc Central Europeu assenyalés la setmana passada una possible retallada de taxes i una major relaxació monetària.

Noticias relacionadas

contador