Japan, Nikkei, Tokyo, Asia
38.356,06
  • 176,60
  • 0,46%

Els mercats asiàtics han arrencat la setmana durant la qual s'espera la primera retallada de tipus de la Reserva Federal dels EUA (Fed) en deu anys en vermell. Els inversors extremen la cautela també davant d'una nova ronda de converses comercials d'alt nivell entre els Estats Units i la Xina, però les expectatives d'un avanç important són baixes.

El mercat espera àmpliament que el banc central nord-americà emprengui una retallada de taxes d'un quart de punt. Al capdavant de la guerrra comercial, el secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, i el representant de Comerç Robert Lighthizer es reuniran amb el viceprimer ministre xinès, Liu He, el proper 30 de juliol a Xangai per discutir com posar punt i final a aquesta guerra aranzelària que mantenen.

El Nikkei del Japó ha remuntat al tancament i acaba amb una caiguda del 0,2% i l'índex Hang Seng de Hong Kong, ho ha fet un 1% després d'un nou cap de setmana de protestes a la ciutat.

A la Xina continental el compost de Xangai cedeix un -0,12%, mentre que el Kospi de Corea del Sud cau un 1,7%. Els índexs de referència a Taiwan -0,06%, Singapur, -0,73% i Indonèsia, -0,44% han caigut, mentre que l'ASX 200 d'Austràlia es va oposar a la tendència regional, amb un augment del 0,48%.

contador