cb trump xi sh11

El ministre d'Exteriors de la Xina, Wang Yi, ha assegurat que el seu país no sucumbirà a qualsevol exercici de "màxima pressió" en les converses comercials amb els EUA que es reprendran en uns dies.

El diplomàtic, de visita a Xile, ha assegurat que les converses buscaran "solucions mútuament acceptables per via de diàleg i consultes basats en respecte recíproc".

El secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, i el representant de Comerç Robert Lighthizer es reuniran amb el viceprimer ministre xinès, Liu He, el proper 30 de juliol a Xangai per discutir com posar punt i final a aquesta guerra aranzelària que mantenen.

"En una guerra comercial no hi ha guanyadors i la Xina no sucumbirà a l'aplicació de màxima pressió. La Xina té la sinceritat de seguir negociant amb els Estats Units per controlar les divergències, però qualsevol negociació s'ha de realitzar en peu d'igualtat i respecte recíproc", ha afegit en declaracions recollides pel diari El Mercurio.

"És injust i immoral", ha afegit el diplomàtic sobre el bloqueig al gegant xinès de comunicacions Huawei, suspès als EUA per presumpta violació de les normes de seguretat nacional, "que alguns països abusin d'aquesta classe de motius per imposar obstacles a les nostres empreses".

Segons els EUA, Huawei va col·laborar en el desenvolupament i manteniment de la xarxa sense fils de comunicacions de Corea del Nord. La companyia ha negat qualsevol tipus de delicte.

Amb tot, el Govern dels Estats Units planeja resoldre les peticions de les companyies tecnològiques que busquen estar exemptes de les sancions imposades a Huawei durant les pròximes setmanes, segons ha indicat el secretari del Departament de Comerç, Wilbur Ross, en una entrevista amb Bloomberg.

Noticias relacionadas

contador