ep ciudadanas de hong kong pasean con mascarillas
Miguel Candela/SOPA Images via Z / DPA

La nova onada d'avalots polítics a Hong Kong per les lleis de seguretat nacional proposades per Pequín van afectar els mercats d'accions asiàtics el dimecres, fins i tot quan l'optimisme sobre la reobertura de l'economia mundial va donar impuls a una recuperació de les accions als altres parquets mundials.

Les accions de la Xina continental van ser menors en el dia, amb el compost de Xangai caient un 0,34% fins a 2.836,80 punts, mentre que el compost de Shenzhen va disminuir un 0,855% a 1.774,22 punts. L'índex Hang Seng d'Hong Kong va baixar un 0,71%, a partir de la seva última hora de negociació.

El iuan, per part seva, ha tocat un mínim de vuit mesos, enmig de les creixents preocupacions sobre la resposta dels EUA a la nova legislació xinesa sobre la ciutat autònoma. El president dels EUA, Donald Trump, ha assegurat en declaracions als periodistes de la Casa Blanca que els EUA estan disposats a emprendre accions "molt interessants" envers la Xina de cara al final de la setmana en relació amb Hong Kong. A conseqüència d'això, la divisa xinesa ha marcat el seu pitjor canvi des de setembre de l'any passat i ha arribat a canviar de mans a 7,16 iuans per dòlar.

Mentrestant, el Nikkei 225 al Japó va pujar un 0,7% i va tancar a 21.419,23 punts, gràcies a les accions del fabricant de robots Fanuc, que van pujar un 2,81%, i l'índex Topix també va pujar un 0,96% i va tancar el dia de negociació a 1.549,47 punts. el Japó activarà un nou paquet d'estímuls per valor de 1,1 bilions de dòlars que inclourà una quantitat considerable de despesa directa per esmorteir el cop econòmic de la pandèmia de coronavirus, segons un esborrany del pressupost del govern japonès obtingut per Reuters. A Corea del Sud, el Kospi va tancar fraccionalmente més amunt a 2.031,20 punts.

L'S & P / ASX 200 d'Austràlia va acabar el dia de negociació lleugerament més avall a 5,775.

Noticias relacionadas

contador