dl hong kong china special administrative region city hongkong hk dollar hkd skyline harbour dusk pb
Sharecast / Steven Yu via Pixabay

Les accions de la regió Àsia-Pacífic han tancat la sessió de dimecres amb signe mixt, ja que la Xina ha desafiat les expectatives del mercat en mantenir sense canvis el tipus d'interès de referència.

El Banc Popular de la Xina ha decidit deixar sense canvis el tipus d'interès preferent dels préstecs a un any al 3,7%, mentre que també s'ha mantingut el tipus d'interès preferent a cinc anys al 4,6%. La majoria dels operadors i analistes enquestats en un sondeig de Reuters esperaven una retallada del tipus d'interès preferent aquest mes. L'índex compost de Xangai, a la Xina continental, ha caigut un 0,21%, mentre que el component de Shenzhen ha cedit un 0,648%. L'índex Hang Seng de Hong Kong, que va caure més d'un 2% dimarts, ha guanyat un 0,82%.

Els inversors han estat atents als senyals de suport monetari i fiscal per part de les autoritats xineses, ja que la Xina continental continua lidiant amb el seu pitjor brot de Covid des del xoc inicial de la pandèmia el 2020.

El Nikkei 225 del Japó ha pujat un 0,78%, ja que les accions de Fast Retailing han pujat més del 2%. L'índex Topix ha avançat el 0,88%.

El ien japonès ha cotitzat als 128,57 per dòlar, enfortit des d'un nou mínim de 20 anys als 129,40 iens vist contra el bitllet verd. Els moviments s'han produït després que el Banc del Japó digués dimecres que oferiria comprar una quantitat il·limitada de bons de l'Estat japonès a 10 anys al 0,25%.

Les accions australianes també han cotitzat en positiu, ja que l'S&P/ASX 200 ha guanyat un 0,27%. El Kospi de Corea del Sud s'ha situat per sota de la línia de flotació.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat un 0,6% a l'alça.

Noticias relacionadas

contador