cbasia9 short1

La 'festa' de la qual han gaudit les borses asiàtiques a la calor de la relaxació de les tensions comercials entre la Xina i els EUA ha arribat a la seva fi. Una bateria de "decebedors" dades macroeconòmiques del gegant asiàtic, publicats aquesta matinada, ha arrossegat els parquets regionals que han deixat notables pèrdues aquest divendres.

La Xina ha publicat aquesta matinada una bateria d'indicadors econòmics que no ha deixat indiferents els mercats. La inversió en actius fixos va ser del 5,9%, enfront del 5,8% esperat. La producció industrial es va situar en un 5,4%, mentre que el consens esperava un 5,9%, mentre que els pronòstics apuntaven a un increment del 8,8% en les vendes al detall, que es van situar al 8,1%. Aquestes xifres, en gran mesura decebedores, han provocat una desbandada entre els inversors i s'ha produït una onada de vendes als mercats asiàtics durant la nit.

Encapçala les caigudes la borsa de Shenzhen, l'índex compost de la qual ha cedit un 2,23%, mentre que el compost de Xangai, de major capitalització, ha caigut un 1,53%. El Hang Seng de Hong Kong ho ha fet un 1,56% i el Nikkei ha retallat més d'un 2%.

En vermell també s'ha ubicat el Kospi sud-coreà, amb un retrocés de l’1,25% i les borses del Pacífic han caigut al voltant de l'1%. Singapur, Tailàndia i Malàisia han deixat pèrdues entre el 0,5% i l'1%.

Noticias relacionadas

contador