cbasia93 short1

Les accions asiàtiques han arrencat una nova setmana fortament tenyides en vermell, després que les dades de la balança de comerç de la Xina hagi llançat unes dades significativament més febles del que s'esperava. En alguns parquets regionals, com al Japó i Austràlia les caigudes superen el 2%.

Els mercats de la Xina continental, que estan en el focus com a resultat de la guerra comercial entre Pequín i Washington, també han acabat en el vermell. El compost de Xangai ha retallat un 0,84%, mentre que el compost de Shenzhen ha perdut un 1,14%.

Mentrestant, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 1,41% a causa que les accions del Banc de Construcció de la Xina que cotitzen a Hong Kong han caigut un 2% i el gegant tecnològic xinès Tencent ha perdut un 1,35%. A més de les dades macro, en l'ànim dels inversors segueix pesant la detenció de Meng Wanzhou, directora financera de Huawei, que ha demanat ser posada en llibertat sota fiança al·legant motius de salut.

Però les borses regionals s'han vist sotmeses a una pressió addicional per la caiguda de les exportacions i importacions xineses el novembre, la qual cosa apunta a una demanda mundial i domèstica més lenta i augmenta la possibilitat que Pequín pugui prendre més mesures per impulsar el creixement.

Durant l'onzè mes de l'any, les exportacions van augmentar un 5,4% respecte a l'any anterior, segons les dades de duanes xineses de dissabte, que van ser inferiors al 10% previst. El creixement de les importacions va ser del 3%, el pitjor des d'octubre de 2016.

En altres llocs, les caigudes s'han repetit al Japó, amb el Nikkei deixant-se un 2,3%, el Kospi sud-coreà, un 1,35%, l’ASX200 australià, un 2,25% i l’NZX50 de Nova Zelanda, un 1,22%. Tailàndia, Malàisia i Singapur també han declinat entre un 0,3% i un 0,8%.

Noticias relacionadas

contador