ep dpa
Li Yue/SIPA Asia via ZUMA Wire/d / DPA

La Xina ha demanat una mobilització de tots els departaments governamentals per fer front a la propagació de la variant delta del coronavirus al país, que ha portat a la reimposició de restriccions de desplaçament, després del repunt dels casos registrat durant les últimes setmanes.

La viceprimera ministra de la Xina, Sun Chunlan, ha subratllat que el control i prevenció de la COVID-19 ha de ser "la principal prioritat" dels governs locals i ha posat èmfasi en la importància de vigilar a prop aeroports, ports i fronteres terrestres.

Així, ha argüit que les autoritats han de ser especialment curoses en els casos de persones que treballen en llocs d'alt risc, que haurien d'evitar contactar amb familiars i membres de la comunitat local mentre es troben al seu lloc de treball per evitar contagis.

Sun, qui és també membre de l'Oficina Política del Comitè Central del Partit Comunista de la Xina (PCX), ha ressaltat que les persones que puguin haver-se contagiat han d'entrar immediatament en quarantena, mentre que les proves als contactes propers han de realitzar-se en un termini màxim de 24 hores.

Les paraules de Sun han arribat un dia després que la Xina imposés importants restriccions de viatge, incloent-hi el tancament temporal d'aeroports i alertes de viatge a la població sobre desplaçaments interns, a causa de la variant delta, segons ha recollit l'agència xinesa de notícies Xinhua.

Noticias relacionadas

contador