cb trade war china eeuu
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Les accions a l'Àsia han cotitzat amb caigudes aquest dimecres, a causa de la creixent incertesa sobre les negociacions comercials d'alt nivell entre els Estats Units i la Xina d'aquesta setmana.

La tretzena ronda de negociacions entre els dos gegants mundials per buscar una sortida acordada a la guerra comercial que mantenen des de fa un any i mig arrenca aquest dijous. Pequín s'ha dedicat a caldejar els ànims abans del seu viatge a Washington: primer, escurçant l'estada de la delegació Xina a la capital dels EUA; segon, "instant fermament" l'administració de Donald Trump a retirar les sancions contra empreses del país a les quals acusa de violacions de drets humans.

Les accions de la Xina continental han patit retallades durant la jornada, però han aconseguit remuntar cap al tancament de la sessió per acabar amb pujades en el compost de Xangai del 0,39% i el de Shenzhen de 0,65%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha perdut un 0,68%, ja que les accions del gegant tecnològic xinès Tencent han caigut un 1,24%.

El Nikkei 225 al Japó ha caigut un 0,64%, mentre que l'índex Topix ha perdut un 0,42%. A Austràlia, l'ASX 200 ha disminuït un 0,7%, ja que la majoria dels sectors han cotitzat a la baixa. Els mercats a Corea del Sud estan tancats dimecres per vacances.

Noticias relacionadas

contador