cbasia93 short1
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Jornada de caigudes a les borses del continent asiàtic, pressionades pels temors sobre l'alentiment econòmic als EUA i per la feble inflació a la Xina. Les vendes al detall del primer van llançar la pitjor dada registrada des de 2009 i, al segon, els preus s'han alentit el gener més del que s'esperava.

L'Índex de Preus al Consumidor de la Xina (IPC) va avançar un 1,7% durant el primer mes de l'any i no va complir amb les expectatives de l’1,9% pronosticades pels analistes. Les xifres d'inflació per sota del consens suggereixen que la demanda "es va mantenir lenta" a principis de 2019, cosa que podria estimular una acció oficial per donar suport a l'economia, indica Julian Evans-Pritchard, economista de Capital Economics.

Aquest pessimisme ha arrossegat els parquets de la Xina continental, amb caigudes de l’1,37% i del 0,9% en els compostos de Shenzhen i Xangai. Hong Kong lidera el declivi (-1,82%) i cedeix a prop d'un 2%. Els inversors també es mantenen a l'expectativa sobre el desenvolupament de les converses entre Pequín i Washington sobre la guerra comercial entre les dues primeres potències mundials, amb rumors sobre una pròrroga de 60 dies a la imposició d'aranzels sobre les importacions xineses.

En altres llocs, el vermell ha dominat el Nikkei, que es deixa un 1,13%, el Kospi sud-coreà cedeix un 1,34% i les borses del sud-est asiàtic retallen un 0,5% de mitjana. Els resultats mixtos de Wall Street després de les vendes al detall també han mantingut els valors després de la barrera. Al Pacífic, l’ASX200 australià és l'únic oasi en verd amb un modest auge del 0,11%, mentre l’NZX50 cedeix un 0,42%.

Noticias relacionadas

contador