l exposition de hong kong a evergrande tres minime d apres un ministre 20211004084028

Les accions de Chinese Estates Holdings, un dels principals accionistes de l'assetjat promotor immobiliari China Evergrande, s'han disparat fins a un 32% aquest dijous, després que anunciés una oferta d'absorció per 1.910 milions de dòlars de Hong Kong (245 milions de dòlars). Ha reprès la seva cotització després de ser suspesa el 29 de setembre.

El promotor immobiliari de Hong Kong va anunciar aquest dimecres que la família de l'accionista més gran de Chinese Estates, Joseph Lau, havia proposat la seva privatització oferint als accionistes minoritaris una prima d'un 38% sobre la seva última cotització, informa Reuters.

Chinese Estates, que era el segon major accionista d'Evergrande, ja hi ha reduït la seva participació durant els darrers mesos fins al 4,39% des del 6,48%. Així mateix, ha assenyalat el seu objectiu d'abandonar del tot la participació i estima unes pèrdues de 10.410 milions de dòlars de Hong Kong per a l'any en curs per la venda de la participació.

Evergrande, que al seu dia va ser el líder del mercat a la Xina, s'enfronta a un dels majors impagaments de la història del país en haver de fer front a un deute de més de 300.000 milions de dòlars. El seu destí també inquieta els mercats mundials, que temen les conseqüències de la caiguda d'un dels majors prestataris de la Xina.

Noticias relacionadas

contador