evergrandecbroup1

És improbable que el govern xinès intervingui per rescatar la promotora immobiliària Evergrande, segons l'agència S&P.

"No esperem que el Govern proporcioni cap suport directe a Evergrande", apunten els analistes d'S&P en un informe publicat aquest dilluns i recollit per CNBC. "Creiem que Pequín només es veuria obligat a intervenir si es produís un contagi de gran abast que provoqués la fallida de diversos promotors importants i plantegés riscos sistèmics per a l'economia", afegeixen.

"La fallida d'Evergrande per si sola difícilment donaria lloc a aquest escenari", precisen.

El temor d'un possible contagi d'Evergrande va fer caure aquest dilluns el Hang Seng de Hong Kong més d'un 3%. Els descensos han continuat aquest dimarts a l'índex, encara que molt més continguts. Totes les borses mundials van retallar ahir amb força a causa d'aquest motiu.

Evergrande és el promotor immobiliari més endeutat del món i ha acumulat un deute d'uns 300.000 milions de dòlars. A partir de dijous ha de realitzar una sèrie de pagaments d'interessos dels seus bons. S&P creu que "és probable que es produeixi un impagament".

"Creiem que el sector bancari xinès pot digerir un impagament d'Evergrande sense que es produeixin trastorns significatius, encara que tindrem en compte els possibles efectes secundaris", conclou S&P.

Noticias relacionadas

contador