ep imagen de recurso de una bandera china
Jörg Carstensen/dpa - Archivo

Les borses asiàtiques s'han contagiat de l'optimisme generalitzat dels parquets mundials després de les notícies que mostren un clar alentiment de la pandèmia mundial per coronavirus. Els índexs regionals es tenyeixen de verd amb avanços notables de les accions xineses; els seus subjacents principals deixen alces de més d'un 2,5%.

Els compostos de la Xina continental, que van tornar a cotitzar després d'un dia de vacances aquest dilluns, van liderar els guanys entre els principals mercats de la regió. El compost de Shenzhen va guanyar 2,689% mentre que el component de Shenzhen va guanyar un 2,71%. El compost de Xangai també va pujar un 1,74%. L'índex Hang Seng d'Hong Kong va ser un 0,28% més alt.

Al Japó, el Nikkei 225 va guanyar un 0,51%, mentre que l'índex Topix va sumar un 0,44%. Les mesures es van produir després que el primer ministre del país, Shinzo Abe, digués que la despesa fiscal sota el paquet d'estímul del Japó per a detenir les conseqüències del brot de coronavirus arribarà a un bilió de dòlars, segons informa Reuters. El mandatari nipó també ultima els detalls per decretar l'estat d'emergència al país per l'augment de casos de coronavirus.

A Corea del Sud, el Kospi va pujar un 0,47%, ja que les accions del pes pesant de la indústria, Samsung Electronics, van augmentar aproximadament un 1% després que l'empresa va anunciar que els seus guanys del primer trimestre eren probablement de 5.200 milions de dòlars, lleugerament per sobre de les expectatives.

Mentrestant, el ASX 200 a Austràlia va caure un 1,57% ja que el Banc de la Reserva d'Austràlia va mantenir la seva taxa d'efectiu sense canvis, tal com esperaven els analistes, segons una enquesta de Reuters. Després d'aquesta decisió, el dòlar australià va canviar de mans a 0,6132 dòlars després de pujar des de nivells per sota de 0,602 dòlars el dilluns.

Noticias relacionadas

contador