Nikkei

Les borses del continent asiàtic reboten aquest dimarts, després d'obrir amb fortes pèrdues després del dilluns negre als mercats borsaris mundials que ha deixat caigudes del 7% a Wall Street i de doble dígit a d'altres parquets com l'italià. Els inversors es mostren positius, a l'espera que les nacions del G7 anunciïn paquets d'estímuls per tal de contrarestar els efectes del coronavirus, i després que el president dels EUA, Donald Trump, informi de mesures de retallades d'impostos per a pal·liar els efectes del virus.

Al Japó, el Nikkei 225 s'ha recuperat de la seva caiguda, i va pujar un 0,85% al tancament, mentre que l'índex Topix va pujar un 1,65%. Els dos índexs havien disminuït més del 3% cadascun en la sessió del dilluns. Les accions de la Xina continental també van ser més altes, amb pujades del compost de Xangai de l'1,58%, mentre que el compost de Shenzhen va créixer un 1,908%. El component de Shenzhen va augmentar més del 2%.

L'índex Hang Seng a Hong Kong va pujar un 1,89% en el comerç de la tarda, ja que les accions dels gegants xinesos de tecnologia Tencent i Alibaba van pujar un 2,44% i un 3,36%, respectivament.

Mentrestant, l'ASX200 d'Austràlia també es va recuperar de la seva caiguda, pujant un 3,11% i va tancar en 5.939,60 punts. Els inversors es mostren optimistes aquesta jornada, després que el president dels EUA, Donald Trump, hagi anunciat un paquet de retallades d'impostos, la Unió Europea (UE) hagi informat sobre la celebració d'un monogràfic exclusiu; també s'espera que el G7 presenti un paquet d'estímuls.

Noticias relacionadas

contador