Kurod BoJ

El Banc del Japó (BoJ) ha mantingut els tipus d'interès i la política monetària sense canvis, complint les expectatives previstes pel mercat i ha quedat com l'únic banc central que no endureix el rumb per corregir la inflació galopant, fins i tot per als estàndards nipons. Així mateix, l'entitat ha defugit les pressions a l'alça sobre els rendiments dels bons. A conseqüència, el ien ha continuat afeblint-se per sobre del nivell de 145,00 per dòlar.

La recent i ràpida depreciació del ien reflecteix la diferència creixent entre els tipus d'interès japonesos i els nord-americans. La Reserva Federal va apujar els tipus de referència en 75 punts bàsics dimecres, i se n'esperen més pujades al llarg d'aquest any per lluitar contra la inflació creixent. És probable que el Banc d'Anglaterra i el Banc Nacional de Suïssa facin el mateix durant el dia.

El banc central ha decidit mantenir els tipus d'interès a curt termini en -0,1% i continuar guiant els rendiments dels bons de l'Estat japonès a 10 anys a un nivell proper al 0%. També s'ha compromès a prendre noves mesures de flexibilització sense dubtar en cas que sigui necessari.

"L'economia del Japó s'ha recuperat a mesura que la represa de l'activitat econòmica ha progressat, mentre que la salut pública s'ha protegit de Covid-19, tot i veure's afectada per factors com l'augment dels preus de les primeres matèries", ha dit el banc central al comunicat.

Així mateix, "espera que els tipus d'interès a curt i llarg termini es mantinguin als nivells actuals o més baixos", ha afegit. "Cal prestar l'atenció deguda a l'evolució dels mercats financers i de divises i el seu impacte en l'activitat econòmica i els preus del Japó", ha afegit el banc.

El Banc del Japó continuarà comprant fons cotitzats amb un límit màxim de compra de 12 bilions de iens a l'any (83.000 milions de dòlars). L'actual programa d'alleujament de la pandèmia per recolzar les petites empreses amb problemes financers s'estendrà més enllà de finals de setembre abans de la seva eliminació, segons el comunicat.

Noticias relacionadas

contador