sintra clausura kuroda

El Banc del Japó (BoJ) ha llançat una operació especial de compra de bons del govern japonès aquest dimarts, amb el rendiment de referència a 10 anys fregant el sostre descrit a la seva política monetària del 0,25%, mentre el banc central lluita contra un implacable augment dels tipus globals.

Així, comprarà deute amb venciment entre 10 i 25 anys per valor de 100.000 milions de iens (692,28 milions de dòlars), i títols amb venciment entre 5 i 10 anys per valor de 150.000 milions de iens.

El rendiment de referència del bo nipó a 10 anys pujava 0,5 punts bàsics i se situava al 0,25% aquesta matinada, un nivell que no es veia des del 16 de setembre. El banc central fixa el rendiment en +/- 25 punts bàsics al voltant de zero en virtut de la política de control de la corba de rendiment.

El mercat de bons del Japó està sota pressió enmig d'una àmplia pujada dels rendiments mundials, ja que els principals bancs centrals, incloent-hi la Reserva Federal dels Estats Units i el Banc Central Europeu, s'afanyen a apujar els tipus d'interès per frenar la inflació sobreescalfada.

Noticias relacionadas

contador