yen 20220426075120

El ministre de Finances japonès, Shunichi Suzuki, ha declarat aquest dilluns que les autoritats nipones estan preparades per respondre als moviments especulatius de la moneda, una nova advertència que arriba dies després que Tòquio intervingués al mercat de divises per frenar la caiguda del ien per primera vegada en més de dues dècades.

Suzuki també ha avisat que el govern i el Banc del Japó (BOJ) estan alineats en compartir les preocupacions sobre les fortes caigudes de la moneda. "Estem profundament preocupats pels recents moviments ràpids i unilaterals del mercat, impulsats en part pel comerç "especulatiu"", ha expressat Suzuki en una conferència de premsa. "No ha canviat la nostra postura d'estar preparats per respondre, quan calgui," a aquests moviments, ha afegit.

Aquest comentari es va produir després de la decisió del govern d'intervenir dijous al mercat de divises per frenar la debilitat del ien, venent dòlars i comprant iens per primera vegada des del 1998.

Les recents caigudes del ien, que han fet pujar el cost de la vida de les llars en augmentar els preus dels combustibles i els aliments importats, s'han vist impulsades en part per la creixent divergència entre l'agressiu enduriment monetari de la Reserva Federal de Estats Units i la política monetària ultralaxa del Banc del Japó.

Dilluns, el dòlar ha pujat un 0,29% fins als 143,78 iens, i ha continuat el seu ascens cap al màxim de 24 anys assolit dijous, dels 145,90 iens. Aquell mateix dia va caure fins als 140,31 iens després que les autoritats japoneses intervinguessin al mercat.

Noticias relacionadas

contador