chinarecesioncb
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Els parquets asiàtics han deixat resultat mixt aquest dimarts, en una jornada durant la qual s'ha conegut la dada de preus de producció de la Xina del mes d'agost, que ha caigut al 0,8%. Els compostos de Xangai i Shenzhen tanquen amb retallades del 0,2%, llastats per la caiguda d'aquest indicador fins a la seva pitjor xifra en tres anys. L'índex de preus al consum, en canvi, s'ha disparat al 2,8%.

La guerra comercial entre la Xina i els EUA i la propera ronda de negociacions d'inicis d'octubre també deixa titulars. Segons ha avisat el secretari del Tresor, Stephen Mnuchin, el iuan serà un dels temes principals sota discussió. Els analistes aposten perquè la moneda es mantingui estable mentre se sotmeten a escrutini les pràctiques canviàries del gegant asiàtic.

Així mateix, és notícia que el fundador de l'empresa de comerç electrònic Alibaba, Jack Ma, no continuarà com a president de la companyia, tal com va informar just fa un any que ho faria i la decisió té efecte immediat des d'aquest dimarts.

A la resta de borses continentals, destaquen les alces del Nikkei (+0,35%) i del Kospi sud-coreà (+0,62%), alienes a la notícia que Corea del Nord ha llançat dos projectils no identificats cap a l'est. El Hang Seng de Hong Kong acaba pla, mentre les borses del Sud-est asiàtic i del Pacífic acaben amb retallades del voltant del 0,5% de mitjana.

Noticias relacionadas

contador