cb asia stocks 5 short1
38.236,07
  • -37,98
  • -0,10%

Els mercats asiàtics han tancat en verd en la majoria de borses regionals, a excepció dels índexs de Hong Kong, on el Hang Seng ha deixat notar la mossegada d'un altre cap de setmana de protestes a la ciutat, i Nova Zelanda que ha acabat pla. Els compostos de Xangai (+0,65%) i de Shenzhen (+1,62%) han pujat notablement per les expectatives de les noves mesures d'estímul i malgrat la caiguda de les exportacions l'agost.

Les vendes internacionals del gegant asiàtic van caure inesperadament al passat mes quan els enviaments als Estats Units es van desaccelerar bruscament, fins a un 16%. Segons els experts, és el símptoma que assenyala una major debilitat a la segona economia més gran del món i subratlla la necessitat urgent de més estímul a mesura que la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units s'intensifica.

Les exportacions van retrocedir un 1% l'agost respecte a l'any anterior, la retallada més gran des del juny, quan es van deixar un 1,3%, segons van mostrar les dades de duanes. Els analistes esperaven un augment del 2,0% en una enquesta de Reuters després de l'increment del 3,3% del juliol.

S'espera que Pequín anunciï més mesures de suport a les pròximes setmanes per evitar el risc d'una desacceleració econòmica més aguda a mesura que els EUA augmenta la pressió comercial, incloent-hi les primeres retallades en algunes taxes clau de préstecs en quatre anys.

En altres llocs, el Nikkei acaba amb una alça del 0,56%, quan s'ha conegut que el PIB del Japó ha incrementat un 1,3% d'abril a juny, per sota de la dada preliminar de l'1,8%, però d'acord amb les expectatives del mercat. Encara al país del sol naixent, l'actualitat passa per Nissan. El fabricant de vehicles ha cedit un 0,3% en borsa, després de les informacions que el seu conseller delegat, Hiroto Saikawa, ha expressat els seus desitjos de dimitir del càrrec "per deixar pas a noves generacions".

Les borses del Sud-est asiàtic han pujat un 0,3% de mitjana, el Kospi de Corea del Sud ho ha fet un 0,5% i l'ASX200 australià ha tancat pla.

Noticias relacionadas

contador