guerra comercial portada nueva banderas china eeuu
38.405,66
  • 470,90
  • 1,24%

Els parquets del continent asiàtic es tenyeixen de vermell aquest dilluns, criticats per les notícies contradictòries que arriben des del front de la guerra comercial entre la Xina i els EUA i per les noves protestes a Hong Kong. Acls parquets xinesos pateixen també les accions d'empreses relacionades amb el conglomerat Fosun, el principal accionista de Thomas Cook, que s'ha declarat en fallida.

Els compostos de Xangai i Shenzhen deixen caigudes de l'1,2% de mitjana, després de les notícies del cap de setmana d'un final abrupte del viatge de la delegació del Ministeri de Comerç xinès a Washington per tal de preparar la cimera d'octubre. Segons mitjans estatals xinesos, la delegació va marxar abans del previst, encara que Pequín va dir durant el cap de setmana que els equips econòmics i comercials de les dues potències van sostenir converses "constructives" a Washington. Van afegir que tant els Estats Units com la Xina van acordar mantenir-se en contacte.

El Hang Seng de Hong Kong cau un 0,72%, després d'un altre cap de setmana de intentes protestes a la ciutat autònoma. Els experts avisen que l'illa afronta un "desastre" si perd el seu estatus de centre financer.

Encara a la Xina, les accions de companyies relacionades amb Fosun han experimentat un declivi, després del col·lapse de l'empresa de viatges més antiga del món, Thomas Cook: el conglomerat xinès és el major accionista de la companyia britànica. Fosun Turisme ha caigut un 3,79% i Fosun International ha disminuït un 0,96%.

En altres llocs, el Nikkei japonès avança un 0,16%, mentre el Kospi sud-coreà ha tancat pla. Els parquets del Pacífic avancen un 0,28%, l'ASX200 Australià, i un 0,41% l'NZX50 de Nova Zelanda. Al Sud-est asiàtic, s'imposen les caigudes del 0,25% de mitjana.

Noticias relacionadas

contador