ep china- china advierteque eeuu esta jugandofuego con sus ultimas acciones relativastaiwan
MICK TSIKAS/AAP/DPA - Archivo
38.405,66
  • 470,90
  • 1,24%

Les borses asiàtiques tanquen amb guanys aquest dijous. I ho fan esperonades pels nous avenços en les negociacions aranzelàries que s'estan duent a terme entre la Xina i els Estats Units. El secretari del Tresor nord-americà va afirmar aquest dimecres que l'acord ja està al 90%.

Així les coses, el Nikkei 225 ha escalat un 1,1% mentre que el Topix ha avançat un 1,2% al tancament de la sessió al Japó. A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen han sumat un 1% cada un.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha tancat amb un repunt de l'1,3% i, a Corea del Sud, el Kospi ha afegit un 0,5% mentre que l'ASX 200 australià s'ha elevat un 0,3% al tancament de la sessió. "Estem veient molt optimisme encara que no esperem que de la nit al dia es retirin els aranzels", apunten els analistes de Coface.

"Trump és algú molt impredictible tot i que els inversors esperen que les negociacions s'estenguin més enllà de la cimera del G-20", assenyalen els estrategs de BK Asset Management.

Per la seva banda, l'últim de Trump és a dir que "estic molt feliç pel lloc on som ara mateix", dona a entendre que tampoc li corre pressa tancar un acord definitiu amb el gegant asiàtic.

Finalment, al mercat de divises el ien japonès s'ha intercanviat als 108,07 respecte al dòlar nord-americà. Per la seva banda, el dòlar australià ho ha fet als 0,6691 dòlars nord-americans.

Noticias relacionadas

contador