ep economiabolsa- ibex 35 cierrauna subida054 yconsolidaencimalos 9100 puntos
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo
10.729,50
  • -35,50
  • -0,33%

L'IBEX 35 ha baixat lleugerament (-0,10%, 9.147,80 punts) pressionat per la resposta de la Xina als EUA. El gegant asiàtic es manté ferm de cara a la cimera del G-20 i la guerra comercial i aquesta falta de flexibilitat apunta que les negociacions seran complexes.

Dins de l'IBEX, han destacat les fortes pujades d'Inditex (+3,12%) un dia abans que comenci una campanya de rebaixes que es preveu forta i a la calor de les fortes alces en H&M, que s'ha disparat un 13% després d'anunciar els seus resultats i anticipar la bona marxa de l'estiu.

Altres valors que han pujat amb ganes han estat Grífols (+3,62%), després d'un informe positiu de JP Morgan; i la paperera Ence (+2,82%), que ha trencat la seva ratxa baixista de les últimes sessions.

També es parla d'una notícia que va publicar Bolsamanía aquest dimecres. El fons sobirà de Noruega ha comprat el 3% de Telefónica (-1,14%) valorat en 1.140 milions i aquest dijous n'ha augmentat la seva participació fins al 3,22%, de manera que ja controla gairebé 10.000 milions d'euros en empreses de l'IBEX.

En altres mercats, el petroli Brent cau un 0,2%, fins als 66,35 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,03%, fins als 1,1365 dòlars. Per la seva banda, la prima de risc espanyola cau fins als 69 punts i la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es manté a prop del seu rècord mínim al 0,4%.

REUNIÓ ENTRE TRUMP I XI JINPING

Les expectatives pel que fa a la reunió de Xi Jinping i Donald Trump no van més enllà d'un possible desglaç de les negociacions, estancades des de principis de maig, quan Trump va anunciar que les donava per trencades.

De l'última reunió dels dos líders, en la cimera del G20 de Buenos Aires de desembre, va sortir una treva comercial de 90 dies. Els experts esperen alguna cosa similar. Si qualsevol de les parts s'aixeca de la taula, llavors el mercat reaccionaria clarament a la baixa. Si hi hagués un acord, cosa molt poc probable, llavors passaria tot el contrari.

A l'escena econòmica, s'han publicat diverses dades macro de rellevància. A Espanya, l'IPC ha baixat quatre dècimes el juny, fins al 0,4%, el seu menor nivell en gairebé tres anys. I als EUA, el PIB del primer trimestre s'ha mantingut al 3,1%, segons l'última revisió, en línia amb els pronòstics. La macro segueix sent molt rellevant en un moment en què l'alentiment econòmic és una gran preocupació i de cara a determinar com aniran actuant els bancs centrals.

També es parla aquest dijous del primer debat demòcrata als EUA per anar definint el favorit de cara a les eleccions presidencials de novembre de l'any que ve. La immigració, després de la dramàtica imatge de l'emigrant ofegat en el Riu Bravo amb la seva filla, ha marcat el partit. Poc després de començar, Trump va escriure al seu compte de Twitter "AVORRIT!".

L'IBEX S'ALLUNYA DE RESISTÈNCIES

"Sessió per oblidar la d'aquest dijous, tot i que en realitat podem dir el mateix de les tres últims, durant les quals els preus han tancat pràcticament sense canvis. I sembla que tot seguirà així a l'espera de la reunió del G-20 de dos dies que comença aquest divendres. Potser d'aquí surti alguna declaració que faci que els preus surtin d'aquesta calma tensa. Però per on trencaran?", es pregunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"La veritat és que si miro els grans índexs europeus (DAX, CAC i Euro Stoxx) diria que tenen ganes d'atacar les resistències que presenten als màxims de la setmana passada. Però el cas de l'IBEX és diferent, ja que els bancs segueixen sense fer res i en el millor dels casos en ocasions reboten, però caure amb més força després", afegeix aquest expert.

"D'antuvi, que no és poca cosa, cal destacar el senyal de fortalesa que acaba d'activar un dels grans motors del nostre mercat: Inditex. Aquest ha superat resistències i sembla posar rumb cap a la següent, la qual presenta en els màxims anuals (27,68)", conclou Rodríguez.

contador