cbasia1 short11

Pujades generalitzades a les borses asiàtiques aquest divendres, que es deixen portar per les paraules del president dels EUA, Donald Trump, que espera que en tres o quatre setmanes hagi notícies sobre un acord comercial. El republicà també ha elogiat els negociadors xinesos.

Aquest dijous, el secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, va confirmar que no hi haurà una cimera el març entre els presidents dels Estats Units i la Xina, Donald Trump i Xi Jinping, cosa que va deixar un tancament mixt de Wall Street. L'acord comercial necessita més temps per a les negociacions i Mnuchin ha assenyalat que les parts estan "treballant de bona fe" per intentar arribar a un acord "al més ràpid possible".

Trump, per la seva banda, ha especificat que espera saber si hi haurà acord comercial cap a inicis o mitjans d'abril. A més, ha afegit que el gegant asiàtic està sent "molt responsable i raonable". Els mercats, especialment les borses xineses, també s'han vist esperonats pel bon tarannà de Pequín, que està donant passos per complaure a Washington.

En concret, aquesta matinada, la segona potència mundial ha aprovat una legislació encarada clarament a suavitzar el camí cap a un acord comercial. La nova llei prohibeix la transferència forçosa de tecnologia per part de companyies estrangeres, que ha estat una queixa important dels Estats Units i altres països.

Així, els parquets regionals han acabat amb avanços d'un 1% de mitjana. El Kospi de Corea del Sud ha guanyat un 0,95%, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha tancat amb una pujada d'un 0,56%, mentre que a la Xina continental, el compost de Xangai ha avançat un 1,04 % i el compost de Shenzhen, de menor capitalització, ho ha fet un 1,43%. L'índex de referència de Taiwan s'ha disparat un 0,9% i el STI de Singapur ha acabat pla, mentre que l'índex ASX 200 d'Austràlia ha tancat amb caigudes marginals i l’NZ50 de Nova Zelanda s'ha alçat el 0,40%.

Aquest divendres, el Banc del Japó també ha donat a conèixer la seva decisió de política monetària. Com era d'esperar, el supervisor nipó ha mantingut sense canvis els tipus d'interès, però el seu governador, Haruhiko Kuroda, ha temperat el seu optimisme sobre la marxa de l'economia, especialment pel que fa a les exportacions. També ha assenyalat que els riscos globals amenacen amb descarrilar la feble recuperació econòmica. Amb tot, el Nikkei ha pujat un 0,77%.

Noticias relacionadas

contador