trump china eeuu portada buena

El president dels EUA, Donald Trump, ha declarat que espera notícies sobre un acord comercial en un termini de tres o quatre setmanes. El republicà també ha elogiat els negociadors xinesos. Aquest divendres també ha transcendit que el viceprimer ministre xinès, Liu He, ha parlat per telèfon amb el secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, i el representant de Comerç nord-americà, Robert Lighthizer, i les dues parts han aconseguit un progrés substancial en les negociacions comercials.

L'agència de notícies xinesa Xinhua ha informat que la trucada s'ha dut a terme aquest dijous i n’no ha ofert més detalls.

Mnuchin ha afirmat aquest dijous que no hi haurà una cimera el març entre els presidents dels Estats Units i la Xina, Donald Trump i Xi Jinping, respectivament, per segellar un acord comercial, pel fet que és necessari més temps per a les negociacions.

En les seves declaracions, Mnuchin ha assenyalat que les parts estan "treballant de bona fe" per intentar arribar a un acord "al més ràpid possible".

Trump, per la seva banda, ha especificat que espera saber si hi haurà aquest acord comercial cap a inicis o mitjans d'abril. A més, durant una recepció a la Casa Blanca pel dia de Sant Patrici, ha afegit que el gegant asiàtic està sent "molt responsable i raonable". Els mercats, especialment les borses xineses, també s'han vist esperonats pel bon tarannà de Pequín, que està donant passos per complaure a Washington.

En concret, aquesta matinada, la segona potència mundial ha aprovat una legislació encarada clarament a suavitzar el camí cap a un acord comercial. La nova llei prohibeix la transferència forçosa de tecnologia per part de companyies estrangeres, que ha estat una queixa important dels Estats Units i altres països.

Des que Trump va retardar una alça d'aranzels que havia d'entrar en vigència l'1 de març no s'han programat noves reunions. Des d'aquest moment, el mandatari republicà i altres funcionaris a Washington han tractat de mostrar que les converses segueixen progressant.

Noticias relacionadas

contador